1.    
  2.    
  3.     Які релігії сповідують в світі?

Які релігії сповідують в світі?

Буддизм, Християнство, Іслам, прийнято класифікувати, як так звані світові релігії, відповідно до критеріїв ЮНЕСКО, маючи на увазі число прихильників у всьому світі і історичний вплив, а не з точки зору будь-яких описових ідей.

 

Засновником буддизму (6-5 століття до н.е.) вважають Сиддхартху Гаутаму, хто, йдучи слідом за практики і духовного розвитку, прийшов до розуміння справжньої природи життя і, досягнувши освіти, став Буддою.

 Оскільки Буддизм не включає ідею поклоніння богу творцеві, деякі не ідентифікують буддизм як релігію в звичайному для західних людей розумінні. Основні принципи буддистського вчення прості і практичні: ніщо не постійно, у вчинків є наслідки, все змінюється. Буддизм, звертаючись до всіх людей, викладає практичні методи (наприклад, міркування), що дозволяють людям зрозуміти його вчення, щоб перетворити весь свій життєвий досвід, стати повністю відповідальними за своє життя і розвинути якості мудрості і співчуття.

 

  Спочатку християнство, що з’явилося більше 2000 років тому, являло собою відкололася секту в юдаїзмі. В межах єврейського сповідання викликав занепокоєння питання появи на світло Ісуса, сина Марії і Йосипа, але не без участі Святого Духа. До часу появи Христа, християнство і іудаїзм схожі в багатьох поглядах.

Два первинних відмінності. Християнство постулює поняття первородного гріха, і Ісус прирік себе на смерть, щоб врятувати нас від цього гріха. Інша відмінність полягає в тому, що Ісус був повністю людяний і повністю Бог і оскільки він син Бога – частина Святої Трійці. У християнстві вірять в рай і пекло і вважають, що якщо щиро покаятися в своїх гріхах перед Богом, то потрапиш після смерті до нього на небеса.

 

   У 610 році після серії божественних одкровень арабська коваль Мухаммед став пророком нової релігії – ісламу, заснованої на єдинобожжя, чітких норм поведінки і обіцянки загробного життя.

08.02.2018

Написати коментар