1.    
  2.    
  3.     Яка сутність християнства?

Яка сутність християнства?

Щоб зрозуміти сутність християнство треба задати початковий питання «що таке християнська релігія?» Або більш рудиментарний питання «що таке релігія?». Суттю релігії, помилкової або істинної, залишаються відносини через завісу, що приховує від нас світ невидимий.

А християнство претендує на відносини людини з особистим Богом. Бога, який явив себе в одкровеннях єврейському народу, і кульмінацією стало втілення самого Бога, як людину, в особі Ісуса з Назарета. Незважаючи на те, що людина «зрадив» Бога, він не відвернувся від нього, а простягнув дружню руку. Саме через Христа людина вступає у відносини з Богом. Крім того, християнство вчить, що це сила Бога, яка допомагає вступати в ці відносини. Бог – основний предмет людської відданості, він Спаситель і Спаситель, через якого, незважаючи на всі людські гріхи, можна отримати доступ до своєї божественної природи. Він Дух, який всередині людини, що визначає мету і віру.



Найпривабливіше в християнства всесилля двох догматів – обіцянка вічного життя і прихильність Бога через молитву. Християнство пропонує влада над своїми страхами: не треба боятися смерті, тому що віруючої людини очікує вічне блаженне життя поруч з Богом, не треба побоюватися суспільства, так як християнізовану суспільство (імовірно) високо морально. Не варто думати про хвороби або інших недугах, оскільки знову таки молитва, почута Богом, допоможе позбутися від страждань. Відносини людей визначає любов Бога, любов інших християн.

 На особистісному рівні віра змінює людей. Для багатьох християнство – засіб уникнути неприємної реальності в життя. Християнство дає прості рішення для складних проблем. Стаючи християнином, людина живе повністю під Богом, підкоряючись і довіряючи йому.

07.12.2017

Написати коментар