1.    
  2.    
  3.     Що таке великий пост?

Що таке великий пост?

Нерідко коли сотні мільйонів християн, будь вони католики чи православні за віросповіданням, починають постити. Що таке пост? Пост це, перш за все комплекс заходів для душі і тіла, на їхню тренуванні стримування від гріха, спокус.



Свого роду це випробування. Найчастіше піст тілесний є стримуванням самого себе від прийняття їжі часом і води. У деяких видах постів дозволяється часткове вживання деяких видів їжі. Також в пост може входити зречення на деякий час від різних розваг і інших справ, які не бажані Богу.



Перші згадки про постах згадуються ще в Старому Завіті Біблії. Тоді великі пророки постили для того, щоб почути голос Божий. Також про піст згадується і в Новому Завіті, коли Ісус Христос провів у пустелі без їжі і води рівно 40 днів.



За своїм ідеологічним характером пост бувають різні. Наприклад, пост покаяння. Перед тим як проходити таїнство сповідання християнам рекомендується тримати пост для того, щоб відчистити від гріха і добити від своєї душі і помислів щирості для Бога. Одним з поширених є пост прохання. Дуже часто люди просять Бога про що-небудь, про допомогу, про благословення і.т.д. У цей момент для більш достовірного виконання того про що просить людина зазвичай рекомендується також тримати пост. Це допомагає зміцнювати віру, проводити час в молитвах. Свого роду пост – це жертва, яку людина приносить Господу для завіту з ним. Ще одним видом є скорботний пост. Час, коли хтось помирає з близьких, і людина просить за нього у Господа, щоб він простив гріхи йому. У цей момент також тримається пост.



Пост не є обов’язковою процесією, але в християнському світі прийнято вважати, що кожен справжній християнин повинен робити це.

24.12.2017

Написати коментар